У Львові облаштовують новий громадський простір. Деталі

5113 0
У Львові тривають роботи з облаштування території скверу Гідності, що на проспекті Червоної Калини, 109. Виконуватимуть їх у 2 черги. Про це повідомляє голова Сихівської РА Ірина Маруняк.
фото: shv.lviv.ua

фото: shv.lviv.ua

Перша черга – цьогоріч – передбачає замощення плиткою, зокрема – тактильною, частини території скверу, облаштування простору «без перешкод» – тобто без бордюрів та сходів, а також визначення локацій для подальшого встановлення лавочок та висадки зелених насаджень. Натомість, друга – навесні наступного року – передбачатиме власне встановлення цих місць для сидіння у формі кола та висадку 16 нових дерев.

Проект облаштування скверу розроблено районною адміністрацією спільно з урбаністичною ініціативою «Група 109», враховуючи думки мешканців мікрорайону, з якими неодноразово зустрічались та обговорювали взаємні пропозиції та застереження. На реалізацію проекту з міського бюджету цьогоріч виділено 700 тис. грн, однак цих коштів на виконання обох його частин не вистачить. Відтак, у бюджеті на 2016 рік обіцяють передбачити додаткову суму грошей.

Нагадаємо, торік наприкінці жовтня сесія міськради надала скверу Гідності офіційного статусу, затвердивши його межі та внісши до переліку скверів Сихівського району.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!