У Львові в районі Тракту Глинянського облаштують нове озеро

13793 0
Озеро копають поряд з будівництвом тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок.
Фото зі сторінки Олександри Сладкової

Фото зі сторінки Олександри Сладкової

У Львові на вулиці Над Джерелом, де будують два тимчасові будинки для вагітних жінок-переселенок, облаштують озеро. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Читайте також: Тимчасове житло для вагітних переселенок у Львові планують звести до середини липня

«Озеро буде розташовано на вулиці Над Джерелом, що збоку Тракту Глинянського, зараз там будують містечко для вагітних жінок-переселенок. Цей гуртожиток будуть будувати ще місяць, а озеро копають якраз поряд з гуртожитком», – пояснює вона.

За її словами, це озеро особливе, адже там буде кам’янисте дно, у той час як всюди в озерах пісок чи глина.

«Найбільший сюрприз – скельна порода на дні замість очікуваного пилуватого суглинку як всюди. А то просто хороша заявка на блакитну лагуну», – каже вона.

Нагадаємо, що в районі вулиці Тракт Глинянський триває будівництво двох тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок. Загальна площа обох будинків – 1300 метрів квадратних. Це вже не модульне житло, а інший формат – як конструктор з окремих деталей, який збиратимуть/монтуватимуть на місці. У результаті має бути два дерев’яні будинки на півтора поверхи максимум на 120 осіб. Проєкт передбачає трохи комфортніші умови, аніж у модульних містечках: тут будуть окремі спальні та санвузли для майбутніх мам, а от для відпочинку та приготування їжі простори будуть спільними.

Роботи виконуватиме одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. Проєкт фінансує «Червоний Хрест», інвестувавши у нього 26 млн грн. Добудувати житло планують до середини липня.

Читайте також: На Сихові відкриють модульне містечко для переселенців

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.

Софія Шавранська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!