У Львові планують облаштувати нові велосмуги. Локації

1254 0
Роботи з облаштування велосмуг розпочнуть після того, як патрульна поліція погодить відповідні проєкти.
Умовне фото/Роман Балук

Умовне фото/Роман Балук

Цьогоріч смуги для велосипедистів планують облаштувати на вул. Козельницькій. Раніше комісія прийняла рішення про облаштування велосмуг на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса. Таке рішення затвердила міська комісія з безпеки дорожнього руху.  

Як зазначив керівник комунального відділу Сихівської районної адміністрації Іван Залуцький, на вул. Козельницькій велосмуги облаштують на ділянці від вул. Панаса Мирного до вул. Луганської.

«Це орієнтовно по 300 м в обидвох напрямах. Також тут облаштують і два велопереїзди – на перехрестях з вул. Чмоли та з вул. Панаса Мирного», – каже він.

Читайте також: ТОП-5 веломаршрутів на відстані до 40 км від Львова

Посадовець додав, що роботи з облаштування велосмуг на вулицях Козельницькій, Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса проводитимуть комплексно. І розпочнуть після того, як патрульна поліція погодить відповідні проєкти. Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів, та з велосмугами на просп. Червоної Калини – на ділянці від  вул. Угорської до просп. Івана Павла ІІ.

Також у Сихівському районі велоінфраструктуру хочуть облаштувати і на вул. Луганській. Так, міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення врахувати майбутні велосмуги при нанесенні дорожньої розмітки на з’їздах із шляхопроводу на просп. Червоної Калини.

«У перспективі тут будуть велосмуги. І зараз при влаштуванні з’їздів  маємо це врахувати. Відповідно, маємо все організувати таким чином, щоб у майбутньому тут можна було реалізувати велосмуги і при цьому не довелось демаркувати дорожню розмітку», – додав Іван Залуцький.

Нагадаємо, до 2033 року у Львівській громаді планують облаштувати щонайменше 150 км велодоріжок та сміг для велосипедистів. Це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. 

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!