У Львові оголосять конкурс на пропозицію зміни території навколо Винниківського ринку

3472 0
До проєктних вимог входить збереження двох мозаїк.
Фото: Westnews.info

Фото: Westnews.info

У Львові планують оголосити архітектурний конкурс на проєктну пропозицію розвитку території обмеженою вулицями Личаківською, Солодовою та Вишенського. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 22 березня.

Йдеться про архітектурний конкурс, який був передбачений ухвалою міської ради про дозвіл на розробку ДПТ у зазначених межах. Він передбачає трансформацію території в районі вулиці Личаківської. Вона розташована в історичному ареалі, і цим рішенням зафіксують параметри для цього конкурсу.  

Після оголошення результатів конкурсу буде складено завдання для розробки детального плану території у межах Винниківського ринку. 

Проектувальникам пропонується розробити план, враховуючи такі основні вимоги:

  • збереження історичного середовища, включаючи вимоги історико-архітектурного опорного плану Львова;

  • збереження ринкової функції та доступності території для громади;

  • формування збалансованої міської архітектури та адаптація нових об'єктів до існуючих будівель;

  • забезпечення підземного паркінгу з достатньою кількістю місць для паркування;

  • збереження двох мозаїк на території через перенесення або консервацію.

Читайте також: У Львові оновили перелік мозаїчних творів. Додалися чотири адреси

Тож управління архітектури та урбаністики Львівської міськради має намір провести архітектурний конкурс, розробити його програму та умови, а також затвердити склад журі.

Нагадаємо, що у Львові оновили перелік цінних мозаїчних творів та уточнили адреси їх розташування. Зокрема, йдеться про мозаїчне панно на стіні «Винниківського ринку», що на вул. Солодова, 4 – Личаківська, 51, яке раніше суд дозволив виключити з цього переліку. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!