У Львові оголосили архітектурні конкурси на будівництво ЖК та центру реабілітації «Незламні»

1340 0
Проєкти-переможці планують визначити до 16 грудня цього року.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівська міська рада оголосила проведення двох всеукраїнських архітектурних конкурсів щодо будівництва комплексу житлових будинків на вул. Миколайчука у Львові та реабілітаційного центру у Брюховичах. Рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР 7 жовтня. Як зазначили у міській раді, у Львові створюють екосистему реабілітації «Незламні», що передбачає формування мережі об’єктів.

Джерело: пресслужба Львівської міської ради

На вулиці Миколайчука планують збудувати багатоквартирні житлові будинки з прибудованими приміщеннями громадського призначення. Їх зводитимуть на двох земельних ділянках, які є комунальною власністю Львівської міської ради.

Одна з ділянок площею 0,7254 га призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

На іншій, площа якої становить 0,69 га, зводитимуть лише багатоквартирні житлові будинки.

У міськраді зазначають, що житло стане частиною Національного реабілітаційного центру «Незламні». На першому етапі у новозбудованому комплексі проживатимуть люди, які проходять реабілітацію у Львові. Також його планують використовувати для вирішення проблем із житлом соціально вразливих категорій населення.

До участі в архітектурному конкурсі щодо будівництва житлового комплексу на вул. Миколайчука запрошують архітекторів та групи архітекторів з досвідом реалізації подібних проєктів. Детальніше ознайомитися з програмою та умовами конкурсу можна за посиланням, охочі взяти участь можуть зареєструватися тут.

Читайте також: У Львові відкриють Національний реабілітаційний центр Цнезламні», аналогів якого нема в світі. Візуалізація

Переможця конкурсу планують обрати у період з 5 по 16 грудня. Призовий фонд конкурсу становить 600 тис. грн. У конкурсі визначено три премії: перша премія – 260 тис. грн, друга премія – 200 тис. грн, третя премія – 140 тис. грн.

Ще один конкурс на найкращий архітектурний проєкт оголосили щодо створення реабілітаційного центру у Брюховичах на вул. Володимира Івасюка, 74. Йдеться про реконструкцію наявної будівлі, де розташоване відділення реабілітації хворих інфарктом міокарда 7-ої міської клінічної лікарні, з надбудовою третього поверху та добудовою частини приміщень.

Окрім того, у міськраді зауважують, що опрацьовуватимуть фасадні рішення для інших обєктів на території лікарні, щоб створити загальне рішення реабілітаційного центру.

Зазначимо, що у серпні 2021 року виконком ЛМР передав у власність Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги нежитлові будівлі на вул. Івасюка, 74, що у Брюховичах. Його планували використовувати для реабілітації хворих після лікування Covid-19.

До участі запрошують архітекторів та групи архітекторів, які мають досвід проєктування громадських обєктів, зокрема лікувально-профілактичних захворювань. Ознайомитися з програмою та умовами конкурсу можна за посиланням, а заповнити форму для участі можна тут.   Призовий фонд конкурсу становить 1 500 000 грн. У конкурсі визначено три премії: перша премія – 700 тис. грн, друга премія – 500 тис. грн, третя премія – 300 тис. грн. Визначити переможця також планують з 5 по 16 грудня цого року.

Нагадаємо, на базі Першого ТМО Львова створюють Центр реабілітації «Незламні», у якому планують щороку надавати допомогу 50 тисячам українців. Крім протезування, йдеться про фізичну, психологічну та соціальну реабілітацію військовим, українцям, які отримали травми внаслідок війни та іншим пацієнтам. У червні у лікарні презентували проєкт будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. Заявлена вартість проєкту становить 77 мільйонів євро. Тоді також відбувся Форум донорів, на якому повідомляли про зібрані 2,1 мільйона євро на створення центру.

Міський голова Андрій Садовий повідомляв, що Центр не обмежується будівництвом однієї будівлі. Мер та керівництво медоб'єднання також заявляли про те, що для фінансування також залучатимуть спонсорів і благодійників. Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрили і спеціальну благодійну платформу Unbroken. Напередодні Tvoemisto.tv стало відомо, що у Першому медоб’єднанні Львова з працівників збирають благодійні внески на створення Центру реабілітації «Незламні».

Наразі у Центрі, який створюють, в експериментальному режимі запустили роботизоване протезування.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!