У Львові оголосили штормове попередження

3820 0
Пориви вітру завтра сягатимуть 15-20 м/с.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

Синоптики Львівського регіонального центру з гідрометеорології попереджають про негоду, оголосили перший рівень небезпечності, жовтий. Завтра, 2 жовтня, у Львові та області буде гроза та поривчастий вітер.

У повідомленні також йдеться, що погоду у Львові та на Львівщині визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону над Центральною Україною. Тож прогнозують пориви вітру 15 – 20 м/с, а також грози, вночі подекуди значні дощі. 

Погода в області буде хмарною. Часом дощі, вночі місцями значні. Подекуди грози. Вітер західний, 9 – 14 м/с, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 7 – 12° тепла, вдень 10 – 15° тепла.

По місту Львову: Хмарно. Часом дощі. Гроза. Вітер західний, 9 – 14 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 8 – 10° тепла, вдень 11 – 13° тепла.

Правила поведінки під час грози, якщо ви:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови;
  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди;
  • у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі;
  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте; бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.

 

Читайте також: Львів у дощову погоду. Фото дня

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію міста» за номером 1580.

Вікторія Савіцька 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!