У Львові оголосили тендер на будівництво вертолітного майданчика біля Лікарні швидкої допомоги

3148 0
Очікувана вартість об'єкту – 19,5 млн грн.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У Львові оголосили тендер на будівництво злітно-посадкового майданчика для гвинтокрилів біля Лікарні швидкої допомоги, що на вулиці Миколайчука,9. Відповідний тендер опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Аукціон запланований на 29 січня. Майданчик мають побудувати до 31 грудня 2021 року. Очікувана вартість об'єкту – 19,5 млн грн.

Як відомо, пацієнтів у важкому та невідкладному стані доставлятимуть у лікарню швидкої допомоги гелікоптером.

Читайте також: Гелікоптер для порятунку хворих на Львівщині планують запустити уже в квітні. Що відомо

Нагадаємо, цієї весни на Львівщині запрацює цивільна медична евакуація важкохворих пацієнтів. У Львівському центрі екстреної медичної допомоги вже розпочали формувати команду медиків для аеропольотів. Перший політ медичного гелікоптера запланований вже на квітень.

Львівщина отримає одного гелікоптера, який буде на балансі однієї зі служб екстреного реагування – ДСНС, Нацполіції, МВС, Нацгвардії або ж Міноборони. Евакуацію гелікоптером здійснюватимуть до найбільш високоспеціалізованих установ. Первинно це буде Львівська лікарня швидкої медичної допомоги, яка є профільною у наданні невідкладної допомоги, яка здатна робити всі необхідні обстеження.

Планують госпіталізувати гелікоптером пацієнтів, які потребують невідкладної медичної допомоги, із гострими розладами серцево-судинної системи та іншими важкими станами, опіками, травмами, пораненнями, отриманими, зокрема, під час ДТП, масових уражень, стихійних лих. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!