У Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу

2081 0
Концепція цього комплексу базується на ідеї максимально зменшити обсяги та залишковий об’єм перероблених відходів, які мають відправлятися на захоронення.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

ЛКП «Зелене місто», якому було надано в користування земельну ділянку на вул. Пластова, 13 для будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів, оголосило тендер на розроблення проектної документації по будівницту сміттєпереробного заводу. Інформація про це розміщена на офіційному порталі публічних закупівель «ProZorro», повідомляє прес-служба ЛМР.

Вартість тендеру становить 4,7 млн грн. Концепція комплексу базується на ідеї максимально зменшити обсяги та залишковий об’єм перероблених відходів, які мають відправлятися на захоронення; відсортувати вторинну сировину та зменшити біологічну активність органічних відходів, а також передбачити можливість виробництва твердого умовного палива.

Читайте також: Яким буде перший сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація

Органічну фракцію буде відправлено на компостування для стабілізації та виробництва технічного компосту. Попереднє сортування дозволить максимально відібрати габаритні елементи відходів і фракції, які придатні для вторинної переробки. Передбачається, що застосування таких технологічних принципів дозволить зменшити на 55% об’єм відходів, що будуть скеровувати на захоронення.

Також Технічним завданням передбачена:

  • система очистки біогазів з ділянки компостування (аби унеможливити шкідливі викиди та неприємні запахи)
  • система збору та рециркуляції рідких стоків (аби унеможливити їх потрапляння у навколишнє середовище)
  • система моніторингу/аналізу повітря в зоні приймання (відходів) та в точках викидів повітря з системи очистки (біофільтри).

До кінця лютого планується оголошення 1-ї стадії Тендеру – «передкваліфікація» на обрання компанії-постачальника комплексного рішення (будівництво, постачання обладнання, гарантійна експлуатація).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!