Керівнику «Львівводоканалу» випишуть догану через непогоджену закупівлю на 56 млн грн

1531 0
Закупівлю скасують, адже не було погодження в межах запроваджених обмежень.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

ЛМКП «Львівводоканал» оголосило закупівлю вартістю 56 млн 691 тис. грн на реконструкцію інженерних мереж водопроводу та каналізації в районі вул. Гречаної, вул. Городоцької, 172-174 (промислова зона «Мотозавод»). Проте ця закупівля була непогоджена, відтак її скасують, а керівнику випишуть догану. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

«За порушення процедури погодження закупівель в межах запроваджених обмежень щодо некритичних закупівель керівник ЛМКП отримає догану. Мова йде про перевірку їх перед оголошенням на Prozorro. І аналіз їх щодо доцільності запуску, а також перевірку на критичність. Попри непогодження потенційної закупівлі – вона зʼявилася на Prozorro. Закупівлю буде скасовано сьогодні», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині відремонтують дорогу до кордону за 238 млн грн

Нагадаємо, минулого тижня (30 жовтня – 5 листопада) на Львівщині оголосили тендерів на загальну суму у понад 166 млн грн. Йдеться про тендери від установ, вартість яких перевищує 10 мільйонів. Усю інформацію Tvoemisto.tv взяло з платформи публічних електронних закупівель Prozorro.

Додамо, що витрати, які здійснюють міста під час війни за бюджетні кошти, почали обурювати людей. Наприклад, між львів'янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Крім того, волонтер зі Львова Святослав Літинський реєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликав обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!