У Львові організувалися пів сотні добровольчих об’єднань для захисту міста

4363 0
Вони розподілені по всіх районах міста і є резервом 125-ої бригади.
Фото: Донецька адміністрація

Фото: Донецька адміністрація

У Львові організували 48 добровольчих об’єднання як резерв для 125-ої бригади в обороні міста. Ними керує генерал Андрусік, який є радником міського голови Львова з питань безпеки. Щодня вони виходять на чергування містом, а також забезпечують охорону важливих інфраструктурних об’єктів. Про це в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Оборона Львова і області. Які збройні формування працюють та як долучитися

«Спочатку ми всі сили кинули на допомогу 103-ій бригаді тероборони. Нею керує полковник Курко. Вона сформована і вже почала виконувати свої обов’язки. Ми завершили формування 125-ої бригади, уже призначений новий керівник – генерал Артур Горбенко. Сильний керівник, десантник, свого часу був керівником Західного командування прикордонників, перебував у зоні бойових дій у 2014 році», – повідомив Андрій Садовий.

Міський голова каже, що місто забезпечує бригаду всім необхідним, найперше приміщенням, всіма засобами для організації роботи, окрім зброї. І 103-тя, і 125-та бригади територіальної оборони є підрозділами Міністерства оборони.

«Окрім цього, ми організували ще 48 сотень. Це наші добровольчі об’єднання. Вони розподілені по всіх районах міста і є резервом 125-ої бригади. Цими добровольчими об’єднаннями керує генерал Андрусік, який є моїм радником з питань безпеки. Щодня хлопці виходять на чергування містом, а також забезпечують охорону важливих інфраструктурних об’єктів», – розповів Андрій Садовий.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя під час війни

Щодо забезпечення хлопців необхідною амуніцією, то міський голова каже, що Львів всі бронежилети, каски, які отримує, відправляє туди, де в них сьогодні є найбільша потреба, на передову.

«Якщо говорити про Львів, то перед тим, як виходити на бойове чергування, настане наша черга отримувати бронежилети. Як мені відомо, є відповідні контракти Міністерства оборони щодо закупівлі великої їх кількості», – додав Андрій Садовий.

Тvoemisto.tv записало екслюзивне інтерв'ю із міським головою Львова Андрієм Садовим про те, як Львів живе у часи війни, як далі місто прийматиме переселенців і що у Львові з обороною. Детальніше читайте у метаріалі.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!