У Львові оштрафували девелопера за неправдиву інформацію про продане житло

2884 0
Візуалізація, на яку орієнтувались покупці, суттєво відрізнялась від кварталу, що згодом збудували.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Антимонопольний комітет оштрафував львівського девелопера ТОВ «Фінансова компанія Новий Львів» за неправдиві відомості про будівництво житлового кварталу на вул. Тернопільській, 21. Про це повідомляють Наші гроші. Львів.

У рішенні АМКУ зазначається, що штраф для девелопера становить 68 тисяч гривень. Його потрібно сплатити протягом двох місяців. Стільки ж часу девелопер має для  оскарження рішення у суді.

Скаргу до Антимонопольного комітету подали троє позивачів, які у 2013-2014 роках уклали угоду з ТОВ «ФК Новий Львів» на співфінансування будівництва. У скарзі вони зазначають, що компанія надала їм неправдиві характеристики стосовно житлового комплексу на Тернопільській.

Читайте також: У Львові виявили ще одну незаконну забудову на вулиці Панаса Мирного

Так, ще у 2014 році менеджери та керівник компанії надавали інвесторам візуалізації майбутнього житлового комплексу, згідно з якими передбачалось, що квартал складатиметься з 6 житлових будинків. Простір між будинками залишався вільним і був призначений для відпочинкових зон, дитячих та спортивних майданчиків.

Та у червні 2017 року на території кварталу розпочали будівництво додаткових житлових будинків, а пізніше - дитячого садка на вільній земельній ділянці. Ідеться про приватний двоповерховий дитсадок на 56 місць.

Інвестори зазначають, що додаткове будівництво фактично позбавляє їх прибудинкової території, а також, що вони б не купували квартири у цьому житловому кварталі, якби саме такий проєкт був одразу.

Нагадаємо, торік у міськраді Львова пообіцяли перевірити правомірність будівництва житлового комплексу та дитячого садочка на вулиці Тернопільській, 21. 

Антимонопольний комітет визнав, що ТОВ «ФК Новий Львів», володіючи інформацією про майбутнє будівництво дитячого садка, свідомо поширювало неправдиві відомості про забудову житлового кварталу та отримало перевагу над своїми конкурентами на ринку, тобто іншими будівельними компаніями.

ТОВ «ФК Новий Львів» належить трьом компаніям, а їх бенефіціарами є Іван Кіцила та Наталія Олійник. Компанія займається продажем нерухомості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!