У Львові оштрафували доцента Університету внутрішніх справ за їзду п’яним за кермом

3358 0
Окрім штрафу, чоловіка позбавили права кермувати транспортними засобами.
Микола Довба / Фото: ЛьвДУВС

Микола Довба / Фото: ЛьвДУВС

Галицький райсуд Львова оштрафував доцента Львівського державного університету внутрішніх справ Миколу Довбу за їзду п’яним за кермом. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначено у постанові суду, увечері 16 червня Довба не вжив усіх заходів, аби зупинити свій автомобіль «Skoda Octavia» та уникнути його зіткнення з припаркованим «Nissan Rogue», що нанесло матеріальну шкоду власниці другого транспортного засобу. Окрім цього, Довба втік з місця подій, вчинивши адміністративне правопорушення. 

Також, у той же час, викладач ЛЬВДУВС керував своєю автівкою у стані алкогольного сп’яніння, що патрульні визначили за запахом алкоголю з ротової порожнини, нестійкою ходою та поведінкою. Додамо, що проходити огляд з метою встановлення стану алкогольного сп'яніння чоловік відмовився. 

Читайте також: У Львові затримали п'яним за кермом водія міжміської маршрутки

Важливо зазначити, що вчинені адміністративні правопорушення, а саме порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу та втеча з місця подій, були скоєні 16 червня, а отже у них сплив 3-місячний термін притягнення до адміністративної відповідальності. Тому провадження у справі в частині щодо притягнення Миколи Довби до адміністративної відповідальності за статтями 124,122-4 КУпАП закрили.

Проте доцента таки визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), та наклали стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. грн) в дохід держави, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

Нагадаємо, мовиться про справу, що сталася 13 червня на вулиці Городоцькій у Львові, коли патрульна поліція зупинила автівку Skoda Octavia. Її водій був у стані алкогольного сп’яніння. За кермом перебував доцент Львівського державного університету внутрішніх справ, ексчиновник Львівської ОДА Микола Довба.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!