Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий. Фото, відео

14607 0
Загалом «Електрон» має передати місту 10 трамваїв. Нові п'ятисекційні низькопідлогові трамваї їздитимуть на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові на маршрут виїде перший новий п'ятисекційний трамвай виробництва львівського концерну «Електрон». Трамвай може вмістити 250 людей. Він є більш комфортним і легшим у керуванні, аніж попередні трамваї «Електрон». 

Загалом місто замовило 10 таких трамваїв: один презентували сьогодні, два мають виїхати на маршрути до кінця року, а ще сім трамваїв «Електрон» передасть Львову у червні-липні.

Вартість нового п'ятисекційного трамвая становить 1,9 млн доларів (разом із запасними частинами). Водій Іван Поплавський зазначив, що у нових трамваях враховане кнопкове керування, а не сенсорне, оскільки воно частіше виходить з ладу. 

«Тут забезпечена компактність управління – водій може не розсіювати увагу, трамвай простіший в управлінні і більш якісний. У салоні зараз є два трапи для людей з інвалідністю, є входи для зарядок до телефонів, Wi-Fі, є кондиціонери, обігрів, в салоні також є 10 пічок», – пояснив він.

Голова правління ПАТ «Концерн Електрон» Юрій Бубес каже, що у новому технологічному інноваційному трамваї враховані 4 системи безпеки.

«Наші трамваї є зручними, бо швидко можна забезпечити посадку, також є місця для маломобільних, облаштоване відеоспостереження. Це все локалізовано на 12-ти підприємствах нашого заводу. Маємо безпечні інформаційні системи. Вся електроніка розроблена нашими спеціалістами», – говорить Юрій Бубес.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, «Електрон» має виготовити для Львова 250 електробусів за кошти міста та приватних перевізників. На заводі зараз розробляють його взірець, а за два місяці електробус виїде на обкатку у Львові.

Сьогодні у Львові, за словами керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, на лінії виїжджають 550 одиниць громадського транспорту, зокрема 75 трамваїв, що є фактично рекордною кількістю, каже посадовець. Нові п'ятисекційні трамваї їздитимуть на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром.

«Усі п'ятисекційні трамваї виїдуть на сихівську лінію, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік», – каже керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв.

Христина Гоголь

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!