У Львові парамедикині Тайрі вручили премію Вінценза

1157 0
Вона отримала премію «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 4 грудня, у Львові відбулася церемонія вручення премії Вінценза. Премією «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» нагородили Юлію Паєвську «Тайру».

Джерело: церемонія вручення на «Еспресо.Захід»

Премія Вінценза створена для  популяризації і відзначення тих осіб, які роблять великий внесок для культурного і соціального розвитку регіонів. Нагороду "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів" вп’яте присуджують на Форумі Via Carpatia. Церемонія нагородження відбувається у Домі Франка у Львові.

З 2014 року Тайра стала волонтеркою, а після повномасштабного вторгнення і парамедикинею. 15 березня під час евакуації її затримали на блокпості в селищі Мангуш, що біля Маріуполя. Згодом пропагандисти зробили про Юлію декілька роликів на російському ТБ. При цьому росія заявляла, що не знає, де знаходиться парамедикиня. Наприкінці травня інформаційна агенція Associated Press оприлюднила у своєму сюжеті відео, зняте з нагрудної камери Тайри у Маріуполі до того, як вона потрапила в полон. На записі Тайра допомагає людям та показує наслідки ударів російського війська по Маріуполю. 17 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що українська волонтерка Юлія Паєвська повернулась із полону росіян.

Нагадаємо, що п’ятьом львівським вченим присудили премії президента України. Розмір кожної премії становить 40 тисяч гривень.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!