У Львові в басейнах перевірили якість води. Які результати

2204 0
Під час обстеження виявили незначне перевищення хлоридів в одному з басейнів.
фото: Raphaël Biscaldi/ unsplash

фото: Raphaël Biscaldi/ unsplash

У львівських басейнах перевірили якість води. Працівники хімічної лабораторії комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» відібрали сім проб води у басейнах Львова. Відтепер такі дослідження в місті проводитимуть кожні два тижні. Про це повідомили у ЛМР. 

Дослідження проводили за 11 показниками. Вимірювали: водневий показник pH, залізо, азот амонійний та аміак, нітрати, нітрити, хлориди, загальну твердість, сухий залишок, залишковий хлор, запах та температуру. 

Воду обстежили у басейнах:

  • навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства Оборони України (басейни відкритого та закритого типу),

  • палацу спорту «Динамо»,

  • оздоровчому центрі «Три стихії» (басейни 25 м та 50 м),

  • фітнес-комплексі «UNIFORCE»,

  • басейні «Дельфін».

Під час обстеження виявили незначне перевищення хлоридів в одному з цих басейнів.  

Читайте також: Басейни Львова. Де поплавати, як працюють і які ціни

«За результатами аналізів очевидно, що вода у басейнах не має перевищень по вказаних нормах. Лише незначне перевищення є у басейні СКА по хлоридах, проте воно не несе шкоди здоров’ю людини», – розповіла Анастасія Кривуля, виконувачка обов’язків завідувача лабораторії комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління».

Нагадаємо, у львівських школах є 29 басейнів, 11 з яких потребують капітального ремонту, тому наразі вони не функціонують. У 2024 році планують продовжити відновлювати ті басейни, які вже готові більше, ніж на 75 відсотків. Ремонт інших басейнів, який потрібно починати з нуля, проведуть після закінчення війни. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!