У Львові петиція за збереження будинку-пам'ятки на Голоско набрала потрібну кількість голосів

1681 0
Тепер її мають розглянути депутати під час засідання Львівської міської ради.
Фото: Victor Halchynskyy

Фото: Victor Halchynskyy

У Львові петиція про збереження кам'яниці – будинку львівського мецената Стеткевича, що на вулиці Замарстинівській 213, набрала необхідну кількість голосів. Станом на сьогоднішній ранок, петицію підписали 503 особи з 500 необхідних, йдеться на сайті.

Читайте також: У Львові палац на Тершаковців доводять до руйнівного стану 

Відтак, тепер її мають розглянути депутати під час засідання Львівської міської ради.

Автор петиції Василь Гаврилишин пропонує перетворити його на громадський простір.

Кам'яниця є однією із найстарших та найкрасивіших в районі Глоско. Донедавна будинок був пам'яткою архітектури, але нещодавно за рішенням суду втратив цей статус. Будинок збиралися знести під забудову.

Читайте також: Пожертвувати супутниковою антеною. Як у Львові оживили будинок-пам'ятку на Чупринки

Раніше кам’яниця належала родині львівських меценатів Стеткевичів, а у ХХ столітті у ній був Народний дім. У 1993 року будинок на Замарстинівській, 213 у Львові внесли до переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко у коментарі Tvoemisto.tv казала, що будинок на вулиці Замарстинівській 213 є пам’яткою місцевого значення і про плани знести його їй невідомо. У грудні 2019 року був суд, який прийняв рішення про скасування розпорядження про внесення тієї будівлі до переліку пам’яток, але вилучити пам’ятку з цього списку можна лише за рішенням Мінкульту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!