У Львові під звуки вибухів провели дві складні операції 11-річним пацієнтам

928 0
Дівчинці провели додаткову фіксацію голівки стегна, а хлопцю – лапароскопічну апендектомію.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячого медичний центр

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячого медичний центр

У Львові дітям провели дві складні операції під час масованої ракетної атаки. Дівчинці провели додаткову фіксацію голівки стегра. У хлопця виявили гострий апендицит і терміново зробили лапароскопічну апендектомію.

Джерело: Західноукраїнський спеціалізований дитячого медичний центр

Львівський ортопед разом із швейцарським колегою провели дівчинці додаткову фіксацію голівки стегна справа – щоб убезпечити від травми внаслідок надмірного навантаження після операції на лівому стегні. 

«Коли пролунав сигнал тривоги, операція ще тривала. Ми розуміли небезпеку, та повинні були її закінчити, щоб зберегти здоров’я маленькій пацієнтці. Попри усе ми впорались та завершили те, що планували. Мій колега Ульріх уже вп’яте від початку війни приїжджає у Львів, і такі ситуації його не лякають», – зазначив ортопед Олександр Щуровський. 

Читайте також: Уві сні вона не дихає. Історія Софійки, якій потрібна допомога

Ще одне втручання завершували вже під звуки вибухів. 11-річний підліток із Львівщини потребував невідкладної хірургічної допомоги. Адже усі проведені обстеження  та виражена клінічна картина вказували на гострий апендицит.  

«Коли пролунали вибухи, тривав один із етапів оперативного втручання. Було дуже гучно, світло на кілька секунд зникло, але одразу увімкнулись генератори, і це дало змогу завершити операцію», – розповів хірург Центру Орест Лешневський. 

Нагадаємо, що у Львові в Центрі дитячої кардіології і кардіохірургії провели складну операцію на серце в напівтемряві. Лікарня залишилася без електроенергії після масованої ракетної атаки 15 листопада.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!