У Львові підготували відеоролик до Дня Гідності і Свободи

1531 0
Ідея ролика – закликати усіх учасників та свідків революційних зривів в новітній історії України до збереження пам’яті про боротьбу.
фото: лмр, олег кохан

фото: лмр, олег кохан

У цю неділю, 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи. Із цієї нагоди Музей Гідності у Львові підготував фотовиставку та відеоролик «Збережемо пам’ять разом» про революції 2004 та 2013 років.

Ідея ролика – закликати усіх учасників та свідків революційних зривів в новітній історії України до збереження пам’яті про нашу боротьбу за гідність та свободу. Виготовив відеоматеріал Роман Бучко.

Читайте також: У Львові урочистою ходою вшанували пам'ять Героїв. Фото

«Наші революції залишили глибокий, визначальний та незабутній слід в історії України. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися, а в наших ідеалах, надіях та рішеннях бути вільними та гідними.

Але процес триває, і наш вирішальний бій ще попереду, бо гідність і свобода – це дари, які не дані раз назавжди, їх мусимо утверджувати кожного дня наново. Свобода – це не сваволя, тобто можливість робити те, що заманеться, просто втішаючись наявністю цього права. І нехай в цьому нам допомагають приклади наших предків, приклад наших братів і сестер – Героїв Небесної Сотні і захисників, які стоять на вічній небесній варті. І тих, які сьогодні на сході України захищають нашу землю, нашу гідність та свободу», – йдеться у відеоролику.

Окрім того, Музей Гідності представить на площі Ринок фотовиставку «Євромайдан у Львові. Початок». На світлинах зображені мирні акції протесту, які відбувалися у листопаді-грудні 2013 року. Фотографії Музею Гідності надала ГС «Студентське братство», а також фотографи Юрко Мориквас і Тарас Гринчишин. Виставку кожен зможе переглянути з неділі, 21 листопада, а експонуватиметься вона впродовж тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!