У Львові після скарги читача із книгарні вилучили антиукраїнський посібник з англійської

8527 2
У книгарні «Є» продавався посібник з англійської мови, авторка якого називає українських селян «хохлами» та «рагулями».
фото: 5Books

фото: 5Books

Львів’янин Микола Сирота розповів на своїй сторінці у Facebook про те, що книгарня у центрі міста продає навчальні посібники антиукраїнського змісту. «Гортав підручники й посібники з англійської мови - якраз дитині обирав щось для додаткового читання. І трапилась мені цікава книжечка в руки - підручник з розмовної англійської та до нього тоненький додаток - підручник англійської ненормативної лексики»,  –  йдеться у дописі.

Авторкою цього посібника є львів'янка Світлана Варшавська, засновниця власної «лінгвістичної агенції», яка займається курсами іноземних мов, перекладами та видавництвом навчальної літератури. На сайті агентства, який повністю російськомовний, серед різноманітних послуг із перекладу вказано і оформлення тимчасової львівської прописки.

Читайте також: «Економічний бойкот» не блокуватиме прихід «Яндекс.Таксі» до Львова

Після значного розголосу довкола видання, адміністрація книгарні вилучила книжку з продажу.

«Книгарня «Є» – це те, що ми співтворимо разом із вами, тому будемо вдячні за будь-які повідомлення щодо книжкового контенту, який може ображати честь і гідність українців. Зрозумійте правильно: перечитати всі книги (а це кілька тисяч примірників, які щодня надходять до всіх магазинів по Україні) – річ фізично неможлива. Ми не маємо спеціальних цензорів, які би відбирали видання для продажу, тому маємо великі надії на небайдужість читачів», – закликали львів’ян на сторінці книгарні. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
12 Березня, 2017 16:22
Руслана Досить толерантності і терпіння. Не дозволяйте себе принижувати!!!
20 Лютого, 2017 20:15
Мар'яна Гнати таку мразь треба з нашого міста і заборонити видавництво такиг кних
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!