У Львові після скарги військового покращують умови в поліклініці

3061 0
Офісом Омбудсмана вирішується питання щодо вжиття заходів реагування з метою вирішення проблемних питань.
Фото: Олександр Кононенко

Фото: Олександр Кононенко

Військовослужбовець зі Львова Мирослав Откович опублікував інформацію про неналежне медичне обслуговування у Медичному центру ЗСУ у Львові. Він зазначив, що поліклініка недостатньо облаштована для поранених захисників, немає волонтерських пунктів.

«Попри запевнення керівника військового шпиталю Книгиницького Володимира (вчора ми навіть потисли руки) сьогодні НІЧОГО не змінилось. Власних волонтерських пунктів як не було так і нема, прийняти допомогу ззовні тут відмовляються. Чи є хто притомний і наділений владою щоб пояснити: допомогу потрібно прийняти попри свою гординю заради поваги до воїнів ЗСУ», — зазначив військовослужбовець.
 
Представник Уповноваженого в системі органів сектору безпеки і оборони Олександр Кононенко відреагував на публікацію захисника та повідомив про здійснену перевірку клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги Міністерства Оборони України у Львові. За його словами, в ході перевірки закладу знайшли підтвердження обставини, про яку раніше повідомляв Мирослав Откович.
 
Зокрема, в Офісі Обудсмена повідомляють про такі порушення:
 
  • відсутність електронного документообігу та електронного запису на прийом у військових закладах призводять до паперової тяганини та черг. 

  • військовослужбовці з різним ступенем травм змушенні годинами очікувати в черзі на прийом до лікаря. Під час особистого спілкування з військовослужбовцями, останні повідомили, що черги до окремих спеціалістів складають понад 500 осіб. На підтвердження своїх слів працівникам Секретаріату було представлено список осіб, що перебувають в черзі до невропатолога, який складає 557 осіб станом на 31.01.2023 року.

  • в закладі відбуваються як планові, так і аварійні вимкнення електроенергії, що призводить до часткового призупинення роботи закладу, що спричиняє утворення ще більших черг. Більше того, постійні відключення електроенергії створюють додаткові труднощі в безперешкодному доступі до лікарів для маломобільних осіб, так як припиняє свою роботу ліфт.

  • відсутнє належне сервісне обслуговування, зокрема: вільний доступ до питної води, вкрай незадовільний санітарно-технічний стан санвузлів та їх пристосування для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Брак штучного освітлення в коридорних приміщеннях, де військовослужбовці очікують своєї черги та заповнюють документи.

«Також, під час особистого спілкування військовослужбовці скаржились на необхідність прибуття до обласного центру з різних населених пунктів з метою проходження військово-лікарської комісії без можливості її проходження за місцем свого проживання. Тому наразі Офісом Омбудсмана вирішується питання щодо вжиття заходів реагування з метою вирішення окреслених проблемних питань», — зазначив Олександр Кононенко.

Нагадаємо, що Львівський обласний військовий госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, уклав договір з компанією ТОВ «Екобудінвест плюс», яка виконуватиме реконструкцію та заходи з енергоефективності у лікарні на суму 140,9 мільйонів гривень. Згідно з технічним завданням, тут планують зробити гідроізоляцію, замінити вікна та двері, утеплити фасади, відремонтувати балкони та цоколь будівлі, а також провести внутрішні роботи та облагородити територію довкола закладу.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!