У Львові планують демонтувати турнікетну огорожу

748 0
Станом на сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові на окремих локаціях хочуть демонтувати вуличне огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху. Такі локації визначають та опрацьовують разом фахівці структурних підрозділів міськради, районних адміністрацій та представники поліції. Кінцеве рішення приймає комісія з безпеки дорожнього руху.

Джерело: Львівська міська рада

Керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка зазначив, що сьогодні в Україні діють вже нові норми, що регулюють встановлення такого огородження. Станом на сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети. Оскільки в цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, в той же час вимагають витрат на утримання та оновлення. Часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження. Крім цього, огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту. 

На засіданні комісії з безпеки дорожнього руху 17 травня було погоджено демонтувати перше в цьому році турнікетне огородження на перехресті вулиць Мазепи-Тичини.  Як розповів керівник комунального відділу Шевченківської районної адміністрації Микола Бегей, на цьому перехресті демонтують орієнтовно 30 м турнікету, який не виконує свою пряму функцію – не стримує пішохідні потоки. Бо їх тут просто немає.

«Тут облаштовано два пішохідні переходи, люди ними користуються. Тому це огородження, яке встановили більше 10 років тому, тут вже не доречне, у ньому немає потреби», – зазначив Микола Бегей.

Павло Сирватка додає, що, за потреби, у місцях, де демонтують турнікети, висаджуватимуть кущі. А там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі. 

Посадовець зазначає: у питанні доцільності вуличного огородження вивчали досвід європейських міст, зокрема Братислави та Лондона. До прикладу, столиця Великобританії вже багато років як відмовилася від вуличного огородження. До слова, минулого року у місті демонтували турнікетне огородження у двох локаціях на вул.Пасічній загальною довжиною орієнтовно 300 м.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!