У Львові планують облаштувати квазі-кільце на перетині вулиць Городоцької та Сяйво

4678 0
Виконком погодив рішення про проєктування нової розв’язки ще торік.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У районі вулиць Городоцької та Сяйво у Львові облаштують квазі-кільце. Рух реорганізують, щоби зменшити затори на цій ділянці і налагодити транспортне сполучення із новим мікрорайоном. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

ЛКП «Львівавтодор» розробив транспортне моделювання вулиці Рудненської, напрацював ескіз облаштування квазі-кільця у районі вулиць Сяйво та Городоцької. Робочий проєкт робитиме ЛКП «Інститут просторового розвитку».

«У місці примикання вулиці Сяйво до Городоцької утворюється трикутник. Нині ці вулиці двосторонні. Пропонуємо на цій ділянці облаштувати односторонній рух проти годинникової стрілки. Транспорт буде рухатись по квазі-кільцю трикутної форми. Автомобілі, які раніше рухались по Городоцькій на виїзд з міста, спершу поїдуть на вулицю Сяйво, а потім на Городоцьку», – каже він.

Роман Зубачик пояснює, що так дещо збільшиться перепробіг транспорту, але автомобілі не стоятимуть у заторах, проїжджатимуть цю ділянку у рази швидше.

«Якщо облаштуємо квазі-кільце, то демонтуємо світлофор, що там неподалік. Облаштуємо острівки безпеки для зручного руху пішоходів і налагодимо рух велотранспорту на цій ділянці», – додає він.

Читайте також: «Ріел» облаштує кільце на перехресті Городоцька – Сяйво

Директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що нині Інститут працює над трьома ескізами на цій ділянці. Окрім проєкту квазі-кільця, розробляють ескізний проєкт дворівневої розв’язки. 

«Робимо ескізний проєкт з’їзду з мосту. Будемо робити дворівневу розв’язку для того, щоб заїжджати на вул Рудненську не лівим поворотом, а поворотом під міст. Також маємо зробити ескіз заїзду з вулиці Сяйво чи Рудненської до нового житлового масиву компанії «Ріел», яка замовила і профінансує проєкт», – додав він.

Вартість робіт покищо невідома. Ймовірно, до роботи вдасться приступити вже наступного року.

Нагадаємо, що на території Львівського молочного заводу на вулиці Рудненській, 8 збудують два житлові комплекси із підземними та надземними паркінгами, торговельними та розважальними об’єктами. Раніше забудовник обіцяв спершу збудувати транспортну розв’язку, а потім почати зводити ЖК.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!