Менше торгівлі, більше простору. У Львові планують реконструювати площу перед «новим» ЦУМом

6966 0
МАФи і паркування тут «з’їли» простір пішоходів. Для проєкту реконструкції площі залучають берлінських та швейцарських фахівців.
Фото: Львів – місто натхнення

Фото: Львів – місто натхнення

У Львові напрацьовують концепцію для розвитку центру Франківського району. Зокрема, площу перед «новим» ЦУМом планують реконструювати та зробити простір між вул. Княгині Ольги, вул. Володимира Великого на вул. Науковою безпечнішою для автомобілістів і зручнішою для пішоходів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

«Учора відбувся воркшоп із колишнім головним транспортником Берліна та швейцарським проєктантом, де ми з’ясовувати, як розвивати територію між цими вулицями. Йшла мова про те, щоби суттєво покращити пішохідний простір, переструктурувати там паркінги. Також не хочемо бачити суто торгівлю, а більше культурні заклади, які би були цікавими для різних вікових груп і виконували би просвітницьку функцію», – каже він.

За його словами, МАФи і паркування «з’їли» найцінніше – простір пішоходів, тому на площі біля старого ЦУМу мав би бути головний бульвар Франківського району. Загалом підрахували, що ним мали би користуватися від 70 тисяч мешканців.

«Місто збирається інвестувати кошти у трамвайну лінію, пропрацьовує варіант, коли автобуси рухалися би по трамвайній лінії, а також питання продовження трамваю №3 і №5 до вул. Трускавецької, а в перспективі – в бік автовокзалу. Водночас перехрестя вул. Княгині Ольга з Науковою є небезпечним для автомобілів і незручним для пішоходів, бо треба обходити 500 м, щоб вулицю перейти, то його планують зробити простором коротких шляхів», – додає головний архітектор Львова.

ЦУМ, за словами Коломєйцева, вважають, цінною будівлею свого часу, тому будуть проводити круглі столи з архітекторами стосовно її майбутнього.

Антон Коломєйцев зауважує, що іноземні експерти вказали також на «плюси» і «мінуси» кожної з концепцій, і зараз на основі цього формують візію, яку обговорюватимуть на громадських слуханнях та покажуть у результаті.

Читайте також: Чи знесуть ЦУМ та куди поїде трамвай. Перспективи Франківського району Львова

Нагадаємо, у Львові на вулиці Княгині Ольги планують добудувати шляхопровід та облаштувати розв’язку на перехресті Княгині Ольги – Наукова. Також у перспективі трамвай із Княгині Ольги зможе поїхати на Сихів.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!