У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

4581 0
Деякі розв'язки доведеться реконструювати, а на інших зменшити аварійність можна дешевшими способами

У Львові є понад 70 «гарячих» точок – місць, де ускладнений рух і часто трапляються ДТП. Десятку найкритичніших планують опрацювати впродовж шести місяців і реорганізувати на них рух. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Деякі розв'язки доведеться реконструювати, а на інших зменшити аварійність можна значно дешевшими способами – встановивши додаткові знаки, нанісши розмітку, налагодивши роботу світлофорів.

«Є 72 проблемні точки, де місто не справляється з транспортним потоком, де часто трапляються аварії та ДТП з жертвами. Визначимо 10 найкритичніших вулиць. Щодо деяких ділянок є попередні напрацювання, відомо скільки буде коштувати реорганізація. На деяких для змін потрібно проєктно-кошторисна документація, ще інші можна змінити за мінімум коштів», – каже він.

Управління транспорту Львівської міської ради напрацювало перелік найкритичніших розв’язок. Їх депутати разом із фахівцями із ЛМР планують оглянути, аби напрацювати найоптимальніші рішення.

Читайте також: Добре машинам, добре і пішоходам, або Чим для Львова корисний досвід бельгійського Лувен-ла-Нева

Перелік:

Любінська – Виговського

Як саме реорганізувати рух на цій ділянці, у ЛМР ще вирішуватимуть. Там часто трапляються ДТП через перевищення швидкості.

Кульпарківська – Виговського – Володимира Великого

Зробити розв’язку більш безпечною пропонують облаштувавши там турбокільце. Це не потребує масштабної реконструкції. Особливість такої розв’язки у тому, що водій ще на виїзді на кільце обирає необхідну смугу, відповідно до напрямку, в якому буде рухатися. Потрібно буде облаштувати додаткові знаки. У ЛМР зазначають, що приблизна вартість змін, яких потребує це кільце, – 450 тисяч гривень.

Шевченка, 418 (після з’їзду, між Рясне-1 та Рясне-2)

На цій ділянці часто трапляються ДТП із тяжкими наслідками. Реорганізувати рух там місто планує ще з 2018 року – планували облаштувати круговий рух та збудувати міст на Рясне-1 та Рясне-2. Там пропонують встановити новий світлофор.

Перехрестя вул. Шевченка – вул. Томашівська (поблизу супермаркету Сільпо)

На цій ділянці пропонують облаштувати кільце.

Стрийська – Сахарова

Цього року там нанесуть розмітку, забезпечивши рух прямо двома смугами а однією ліворуч (під час руху по вул. Стрийській до центру). Приблизна вартість змін – 50 тисяч грн.

Кульпарківська – Наукова – Трускавецька

Там пропонують заборонити ліві повороти і облаштувати додатковий розворот на перехресті з вул. Трускавецькою. Приблизна вартість – понад 2,5 млн грн.

Джерельна – Хімічна – Єрошенка – Під Дубом

Там пропонують нанести розмітку, встановити додаткові знаки. Згодом перехрестя мають реконструювати.

Личаківська – Пасічна

Досі немає однозначного рішення, як вирішити проблему з аварійністю на цій ділянці. Там, відповідно до генплану, заплановане облаштування квазі-кільця, утім, для цього потрібно викупити ділянки. 

Шевченка – Ковча

Для вирішення проблем на цій ділянці місто планує збудувати міст, втім до цього на перехресті планують облаштувати тимчасове кільце.

Червоної Калини – Стуса – Липова Алея

На виїзді на вулицю Стуса із пр. Червоної Калини часто трапляються аварії. Здебільшого, через перевищення швидкості. Тому на цьому перехресті планують встановити світлофор.

Зелена – Зубрівська

Тут планують встановити світлофор і нанести нову розмітку.

Також у ЛМР виділили шість ділянок, які очікують фінансування. Щодо деяких уже готова проєктно-кошторисна документація. Це перехрестя на вул. Городоцька – Виговського, вул. Кульпарківська – Антоновича Окружна, вул. Сяйво – Городоцька, Княгині Ольги – Володимира Великого, Зелена – Пасічна, Сихівська – Зелена.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!