У Львові планують розробити додаток, що сповіщатиме про небезпеку

1398 0
Такий застосунок може з’явитись уже наступного року.
Фото:unsplash

Фото:unsplash

У Львові планують створити застосунок, який сповіщатиме про небезпечні погодні явища та аварійні ситуацій. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв’язку Львівської ОДА Микола Сень.

«Ми пробуємо зробити такий застосунок у межах створення нової системи оповіщення. Йдеться поки що про дослідний зразок. Можна буде отримати не лише попередження і оповіщення, а й важливу інформацію з питань цивільного захисту. Плануємо підв’язати інформацію про відсутність електроенергії та інші проблеми в роботі ЖКГ»– каже він.

Читайте також: Алярм! у Львові немає ефективної системи оповіщення

Такий застосунок є у Польщі, додає Микола Сень, а також у деяких українських містах, зокрема поблизу зони бойових дій.

На Львівщині такий застосунок може з’явитись уже наступного року. Нині у ЛОДА вивчають попит, створили опитування громадської думки. Тут запитують, інформація про які події є потрібною, звідки загалом отримуєте інформацію та чи отримуєте взагалі.

«Зараз лише перший етап – збираємо інформацію, робимо дизайн. На наступний рік будемо намагатись її втілити. Поки що не відомо, скільки коштуватиме цей застосунок, не відомо з яких джерел буде фінансування», – додав він.

Додамо, що на початку вересня аналітичний відділ Тvoemisto.tv  дослідив, як зараз працює система оповіщення у Львові. У матеріалі, який опублікували 7 вересня ми проаналізували досвід інших країн та запропонували, як саме можна вирішити проблему з інформуванням мешканців про небезпечні погодні явища та інші загрозливі ситуації у місті. 

Вікторія Савіцька 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!