У Львові планують розширити відеоспостереження в місті

2249 0
У Львові презентували одну зі складових майбутнього проекту реформування міліції – ЛОЦМАН (Львівський оперативний центр миттєвого адміністрування нарядами міліції). Система передбачає, що два спеціальні працівники прийматимуть виклики про правопорушення в усьому місті. У перспективі – встановлення GPS-навігації на всіх патрульних автомобілях, а також розширення системи відеоспостереження у всьому місті.
Фото: news.vn.ua

Фото: news.vn.ua

«Працівники міліції будуть вдвічі швидше прибувати на виклики громадян. Ми ввели нову посаду. У функціональні обов’язки цих двох людей входить керування усіма міліцейськими нарядами в місті», – розповів начальник штабу ГУМВС України у Львівській області Юрій Гладун, пише ZAXID.NET.

За його словами, раніше кожен райвідділ Львова мав у підпорядкуванні свої наряди. Часто була неузгодженість між містом і районами, бо не було комп’ютеризованої системи. Тепер всі наряди підпорядковані єдиному центру.

«Громадяни, як і раніше звертаються на номер 102. Їх виклики переадресовують у єдиний центр, а вже звідти передають повідомлення найближчому до місця пригоди наряду», – зазначив Гладун.

Він додав, що система передбачає також встановлення GPS-навігації на всіх патрульних автомобілях, а також розширення системи відеоспостереження у всьому місті. Наразі у Львові є 24 відомчі камери. Крім того до системи під’єднані ще 12 камер міста. У майбутньому правоохоронці планують використовувати мережу комерційних камер та камер відеоспостереження, встановлених на трамвайних коліях.

«Я проходив спеціальну підготовку безпосередньо на робочому місці. Переваги системи у тому, що всі наряди, які є в місті підпорядковуються мені і моєму напарнику», – розповів інспектор чергової частини штабу Микола Сліпець.

Система створена з урахуванням досвіду Польщі, де вона успішно працює. Час реагування на виклик міліції там вдалося зменшити до 15 хвилин.

Зазначимо, що минулого року Львівська міськрада виділила 320 тис. грн, за які було куплено обладнання для центру – комп’ютери, сервери, програмне забезпечення та системи відеоспостереження. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!