У Львові планують скасувати режим «маршрутного таксі»

9113 2
Виконком затвердив новий варіант угоди з перевізниками, які укладатимуть після проведення наступного конкурсу на міські перевезення.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

2 лютого на виконкомі затвердили новий варіант угоди на міські перевезення, згідно з якою передбачаються штрафи за кількома пунктами. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Зокрема, як розповів в.о. керівника управління транспорту ЛМР Олег Партика, за невипуск автобусів на маршрут та порушення графіку руху планують штрафувати в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів, а за невідповідне освітлення та поганий санітарний стан – 100 неоподаткованих мінімумів.

Також у документі зазначено, що автобуси мають курсувати у звичному режимі, а не у режимі «маршрутного таксі», в якому вони курсують зараз. Згідно із чинним законодавством, така зміна передбачатиме чіткий графік руху та обов’язок зупинятися тільки на затверджених зупинках, а не на вимогу.

Читайте також: В яких містах України сплачують за проїзд більше, ніж у Львові

За словами Олега Партики, у договорі до перевізників висувають низку умов щодо оновлення рухомого складу. Йдеться про капітальний ремонт існуючих автобусів, купівлю вживаних автобусів із низьким рівнем підлоги та закупівлю нових автобусів. Щороку на час дії угоди перевізники повинні оновлювати свій рухомий склад щонайменше на 10%.

Партика зазначив, що ці угоди укладатимуть із переможцями конкурсу на автомобільні пасажирські перевезення у Львові, який планують оголосити вже найближчим часом.

Нагадаємо, наприкінці січня львів’яни зібрали необхідне число підписів під петицією, в якій міститься вимога відмовитися від маршрутних таксі.Крім того, приватні перевізники Львова запровадили 100% оплату проїзду для пенсіонерів за віком. Безплатний проїзд для цієї категорії зберігся на маршрутах, які обслуговує комунальне АТП №1.


Читайте також:
2 Лютого, 2018 15:23
Ліна " чіткий графік руху та обов’язок зупинятися тільки на затверджених зупинках, а не на вимогу." ТА ВОНИ НІ НА ВИМОГУ , НІ НА ЗУПИНКАХ НЕ ЗУПИНЯЮТЬСЯ ,ЗУПИНЯЮТЬ ДЕ ВОДІЙ ЗАХОЧЕ
2 Лютого, 2018 14:08
666 ... отому іксперду , що наікспердив існуєче наразі у Львові перевезення в режимі "маршрутне таксі" , треба щось виписати ... конкретного чарівного пенделя ... може порозумнішає ... хоча це навряд чи ... те що виросло те й виросло ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!