У Львові планують створити опікунську раду при ЛКП «Лев»

809 0
Оголосять прозорий конкурс на посаду нового керівника.
Фото: Андріана Байло у Facebook

Фото: Андріана Байло у Facebook

У Львові планують створити опікунську раду при ЛКП «Лев» та оголосити прозорий конкурс на посаду нового керівника. Такі рекомендації департаменту житлового господарства та інфраструктури надала сьогодні, 7 червня, комісія екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради під час розгляду питання про негуманне поводження з тваринами.

Джерело: Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради

Під час засідання депутатської комісії йшлося про те, що діяльність підприємства потрібно перезапустити і відновити до нього довіру та колишню добру репутацію, співпрацюючи із різними міжнародними організаціями, бізнесом, зоозахисниками, волонтерами, громадськими організаціями тощо. З цією метою при підприємстві доцільно створити опікунську раду чи будь – який інший кураторський орган, до складу якого б увійшли люди з різних середовищ і допомогли новому керівнику налагодити цю співпрацю.

Читайте також: Самостійно ховати тварин у Львові заборонено. Що робити, якщо загинув домашній улюбленець

«Щодо самого керівника, то на цю посаду має бути оголошено прозорий конкурс та обрано людину, яка любить тварин і має чуйне до них відношення. До складу конкурсної комісії мають увійти також і зоозахисники. Попередньому керівнику висловлено недовіру, проводиться службове розслідування щодо правомірності евтаназії цих тварин, також буде здійснено перевірку діяльності всього підприємства за останній рік, аби більше таких ситуацій у Львові не траплялося», - зазначив голова комісії екології Володимир Лучишин.

Нагадаємо, що у Львові в ЛКП «Лев» вночі з п'ятниці на суботу, 3 червня, евтаназували двох здорових собак. На це не було жодних підстав, наразі розпочали службове розслідування. Керівника відсторонили від посади. Про те, в яких випадках можна застосовувати евтаназію, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!