У Львові планують відреставрувати корпус УКУ, що є історичною пам'яткою

5439 0
Передбачено відновлення та збереженням історичного фасаду будинку, та втрачених елементів ліпнини, відновлення збережених до наших днів автентичних елементів інтер’єру.
Фото: abmk

Фото: abmk

У Львові планують відреставрувати історичний головний корпус Українського католицького університету. Архітектори хочуть використати сучасні підходи адаптації історичного будинку до сучасних потреб УКУ та міста зі збереженням історичного контексту.

Джерело: abmk

У просторах на території внутрішнього двору облаштують студентську їдальню, простір для навчання та дозвілля студентів, конференц-зал і навчальні аудиторії. Прибудови розмістять між частинами (ризалітами) дворового фасаду з відступом від стін частин, що утворюють тіньові ніші. Для облаштування прибудов, планують демонтувати існуючу котельню з влаштуванням нової окремостоячої будівлі з допоміжними технічними приміщеннями.

«Фасади прибудов запроектувати  із світлопрозорих конструкцій, через які буде проглядатися історичний фасад будівлі. Скло, як нейтральний сучасний матеріал, буде підкреслювати монументальність історичних ризалітів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У центрі Львова зведуть будинок преміум-класу з укриттям

Благоустрій планують облаштувати в межах внутрішнього подвір'я зі забезпеченням доступності будівлі та прилеглої території для людей з обмеженими можливостями. Крім того, передбачено влаштування вільної від автомобілів пішохідної, зеленої зони вздовж північно-східного фасаду для відпочинку та рекреації студентів, працівників та відвідувачів УКУ. У внутрішньому дворі також буде розташована зовнішня тераса при обідньому залі їдальні, велостоянка та зелені рекреаційні зони.

Програмою реставрації також передбачено відновлення та збереженням історичного фасаду будинку, та втрачених елементів ліпнини, відновлення збережених автентичних елементів інтер’єру. 

Авторами концепції та розробкою проєкту займається архітектурно-інжинірингова компанія abmk (юридична назва Товариство з обмеженої відповідальністю «АБМК»).

Як зазначили в коментарі Tvoemisto.tv у abmk, містобудівні умови та обмеження компанія отримала 22 травня 2022 року. 

Зазначимо, що Tvoemisto.tv звернулося до Львівської міської ради за коментарем, щодо дозволу на реставрацію архітектурної пам'ятки на вулиці Свєнціцького,17.

Читайте також: В історичному ареалі Львова зведуть будинок на місці забудови 1920 року

Для довідки

abmk – це архітектурно-інжинірингова компанія заснована в 2006 році, має офіси у Львові та Києві. Її штат становить близько 80 спеціалістів, а портфоліо більше 200 реалізованих проєктів по всій Україні. Серед клієнтів є багато відомих львівських забудовників, зокрема Avalon, Viking development, Ваш Дім та інші. Зазначимо, що компанія abmk є автором ще декількох проєктів у Львові. Серед них – новий корпус реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ» , багатофункціонального готелю у центрі Львова на вул. М. Вороного, офісів на вул. Федьковича, 51а, нового житлового комплексу на вул. Квітовій, 10 та ЖК на Щурата-Миколайчука, де недавно стартували продажі квартир.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!