У Львові планують встановити 10 нових ліфтів

2141 0
На вулиці Гнатюка, 3 у першому та другому під’їздах повністю замінили та запустили два 45-річні ліфти (1970 року випуску), встановивши болгарські, вартістю близько 1,5 млн грн. Як повідомив керівник ЛКП «Львівсвітло» Олександр Лазуткін, цього річ планують встановити ще близько 10 ліфтів.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

«Через свій вік, ці ліфти дуже часто ламались, оскільки нормальний термін експлуатації для них – усього 25 років», – зазначає керівник ЛКП «Львівсвітло» Олександр Лазуткін.

Нові ліфти тут поставили ще торік, однак через довгий процес здачі в експлуатацію, зокрема технічний огляд та погодження необхідних документів, лише сьогодні їх запустили.

Вартість кожного з них – 750 тис грн. За ці кошти було придбано власне ліфти, проведено демонтажні та монтажні роботи, а також будівельні роботи щодо ліфтової шахти та приямку. Виробництво – болгарської компанії «Ізамет».

«У цьому році ми передбачили 22 млн грн на ремонт ліфтів, в тому числі і в Лікарні швидкої допомоги, і в Хоспісі. Встановити новий ліфт -  це вже в критичній ситуації, коли іншого виходу немає. Ми стараємося якісно обслуговувати ліфти і ремонтувати їх, щоб вони були в належному стані. Бо грошей занадто багато немає. Принцип простий: кожен ліфт має працювати. А вже задача комунального підприємства знайти формулу, щоб ліфт працював», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Олександра Лазуткіна, в цьому році планують замінити близько 10 ліфтів, а на решту коштів проведуть капітальні ремонти.

«Сьогодні ми маємо таку ситуацію: якщо ліфт є в будинку, то він має працювати. У нас бувають випадки, коли викрадають котушки і тут, на превеликий жаль, не завжди спрацьовують правоохоронні органи – навіть, якщо ловлять злодія, то його потім суд випускає. Але ми відразу знаходимо котушки в себе в резерві, а потім вже розбираємося з правоохоронцям і так далі. До речі, одному викрадачу ми пред’явили позов, щоб він компенсував завдані місту збитки.  В цілому, ситуація нормальна, всі ліфти в робочому стані, якщо якийсь виходить з ладу, то за день-два його відремонтують», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!