У Львові планують збільшити кількість локацій, де стоятиме екобус

4319 0
Упродовж кількох років у місті діють два екобуси, які збирають на утилізацію відпрацьовані люмінесцентні лампи та батарейки. Однак захист довкілля дається львів'янам нелегко: у соцмережах містяни коментують, що графік зупинок бусів незручний, локації не зовсім логічні, а буває, що екобус не приїжджає взагалі. У чому причина та що із цим робити, Tvoemisto.tv поцікавилося в очільника управління екології та благоустрою міськради Андрія Галушки.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Нещодавно Tvoemisto.tv опублікувало матеріал із роз’ясненнями, чому екобуси у Львові мають незручний для мешканців графік. У коментарях читачі додали, що, наприклад, у суботу, 14-го січня, екобус так і не приїхав на своє місце стоянки, що на вул. Хмельницького,214.

Як прокоментував Андрій Галушка, ця інформація не відповідає дійсності. Натомість, львів’яни могли просто не помітити автомобіль. Щоб уникнути подібних непорозумінь у майбутньому, він радить мешканцям, які чекають на екобус або не можуть його знайти, телефонувати за номером 032-297-59-82 та уточнювати інформацію, яка їх цікавить.

Читайте також: Куди здати великогабаритну техніку на утилізацію. Перелік локацій у Львові

Окрім того, управління планує найняти додаткового водія екобуса, що дасть змогу розширити перелік локацій збору. У майбутньому мають намір також відкоригувати графік стоянок та зробити його більш зручним для львів’ян. Проте, наразі  пропонують дотримуватися вже затвердженого переліку стоянок та годин роботи.

Крім того, у різних районах Львова на постійній основі працюють пункти збору батарейок. З повним переліком можна ознайомитися ТУТ.

Додамо, неправильна утилізація холодильників, комп’ютерів, телевізорів тощо також призводить до вивільнення небезпечних речовин у навколишнє середовище, тому їх не можна викидати на смітник загального користування. У місті працює 2 пункти прийому, куди львів’яни можуть здати великогабаритну техніку та електронні відходи.

Спілкувалася Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!