У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Що відомо про новий комплекс

14719 0
Спортивно-розважальний комплекс планують збудувати багатофункціональним на 5 тисяч місць.

У Львові на вул. Стрийській, 199 планують збудувати спортивно-розважальний комплекс «Льодова Арена». Він розташовуватиметься на території стадіону «Арена Львів». На сесії 7 грудня депутати Львівської обласної ради повинні виділити кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Читайте також: Масштабний урбан-парк та оновлений Центр творчості. Як зміниться простір на Погулянці

У коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛОДА Юрій Бучко повідомив, що комплекс хочуть облаштувати як зал-трансформер на 5 тисяч місць.

«Плануємо збудувати зал-трансформер на 5 тисяч місць, де буде не тільки льодова арена, а де можна буде грати футбол, волейбол, займатися різними видами спорту. Зараз на випередження хочемо прийняти рішення щодо виділення коштів на виготовлення ПКД та оголосити тендер. Для того, щоб коли на реалізацію виділять кошти, у нас був готовий проєкт», – розповів він.

Він додає, що будівництво планують завершити упродовж наступних двох років. Ініціатором реалізації є Офіс президента. Роботи проводитимуть у межах державної програми повністю за кошти держбюджету.

Як уточнив Tvoemisto.tv начальник управління капітального будівництва ЛОДА Роман Калагурський, для облаштування комплексу «Льодова Арена» розглядали декілька земельних ділянок. Найкращим варіантом є ділянка на вул. Стрийській, 199. На сьогодні вона перебуває у постійному користуванні стадіону «Арена Львів».

Читайте також: Яким буде парк розваг, який планують звести поблизу Львова

Водночас керівництву «Арени Львів» поки невідома інформація про майбутнє створення спортивно-розважального комплексу.

«Офіційних документів щодо створення комплексу «Льодова Арена» ми наразі не отримували. «Арена Львів» не планує нічого будувати», – прокоментувала директорка стадіону Ольга Манько.

Нагадаємо, у Львові також планують збудувати великий сучасний урбан-парк на Погулянці та реконструювати будівлю Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Проєкт планують реалізувати наступного року.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!