У Львові планують збудувати житловий квартал на перетині Личаківської і Тракту Глинянського

8340 0
Цією територією також має проходити частина квазікільця.
скріншот із відео Ігоря Мартиніва

скріншот із відео Ігоря Мартиніва

У Львові планують змінити функціонльне призначення території на перетині вулиць Личаківської і Тракту Глинянського, аби збудувати там житло й облаштувати квазікільце. Про це повідомили під час засідання містобудівної ради у вівторок, 3 травня.

Йдеться про територію на перетині вулиць Колумба, Личаківської, Тракту Глинянського. У цьому районі ускладнений рух транспорту. За детальним планом, який розробляли раніше, вирішити цю проблему мало будівництво квазікільця. Попередньо територія передбачалась під будівництво закладів торгівлі, а нині тут планують збудувати також і житло.

Читайте також: На вулиці Колумба – Тракт Глинянський реорганізують рух та нанесуть розмітку «вафельницю»

«Раніше на цій території були приміщення підприємства «Барком», там мала бути торгівля. Згодом приміщення продали, нині там планують будівництво житла і об’єкти громадського призначення, тому йдеться про зміни функціонльного призначення території», – пояснює головний архітектор проєкту Петро Крупа.

На фото зображено частину запланованої розв'язки

Він додає, що компанія, яка займається житловим будівництвом, планує на цій ділянці звести об'єкти житлового і громадського призначення висотністю від 4 до 8 поверхів. Цією територією також має проходити частина квазікільця. По інший бік дороги, навпроти запланованого житлового кварталу, заплановане будівництво готельного комплексу. Також у межах цього транспортного кільця є школа, її хочуть розширити.

Петро Крупа каже, що детальний план території, обмеженої вулицями: Долішньою, Христофора Колумба, Проектованою, залізничною колією, Личаківською, Яловець, Миколи Голубця, Яровою, Запольської та Пасічною (зміна 1), розробили п’ять років тому. На цій ділянці розташований один із найскладніших у місті транспортних вузлів. Зокрема, і для приватного, і для громадського транспорту ускладнений рух на примиканні Пасічної до Личаківської і Тракту Глинянського. Облаштувати квазікільце планували ще 2017 року. 

Читайте також: На 56 ділянках у Львові планують реорганізувати рух

«Детальний план території передбачає на перетині вулиць Тракту Глинянського, Личаківської, Пасічної, Ніщинського і Долішньої організацію квазікільця з одностороннім рухом, який би дозволив розвантажити всю транспортну інфраструктуру на примиканні цих вулиць і організувати нормальний транспортний рух як для автомобільного, так і для громадського транспорту», – каже Петро Крупа.

Торік у Львівській міській раді зазначали, що планують оголосити архітектурний конкурс на проєктування цієї транспортної розв’язки. Також детальний план передбачав перенесення автостанції з вулиці Личаківської на території колишньої овочебази.

«Автостанція використовує частину Личаківської: автобуси паркуються вздовж вулиці, створюють проблеми для руху транзитного і громадського транспортів. Цей детальний план передбачав, щоби на територію, яка була колись зайнята овочевими складами військової частини, винести автостанцію, зробити магістральну перемичку між Личаківською і Трактом Глинянським, що дасть можливість використання АС-6 для винесення автобусів як в бік Винників, так і в бік Лисиничів. Це б розвантажило Личаківську», – нагадує архітектор.

Читайте також: У Львові оголосять архітектурний конкурс на квазікільце на вулиці Личаківській

Він додає, що на решті території овочебази, окрім автостанції, планували обєкти громадської забудови, а також садок. За його словами, якщо б вдалось реалізувати зміни до детального плану та втілити ідею щодо того, аби перести автостанції і облаштувати квазікільце, то це б суттєво покращило трафік у районі.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року розширили частину вулиці Личаківської, аби покращити трафік до міста Винників. Ділянку розширили приблизно на 50 метрів, від перехрестя з вулицею Пасічною в бік автостанції №6. На розширення частини вулиці скерували 180 тисяч гривень. Водночас автостанції №6 попередньо хотіли об'єднати з №5, що на вул. Зеленій, а пізніше передумали. Про те, у якому нині є автостанції у Львові, читайте тут.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!