Біля лісотехнічного університету у Львові планують звести житлову багатоповерхівку

3410 0
Розбудову триповерхівки під елітне житло планували ще у 2016 році, сусіди нового будівництва протестували через це.

На вулиці Генерала Чупринки, навпроти Національного лісотехнічного університету України у Львові, планують розбудувати стару будівлю у сучасний багатоквартирний житловий комплекс. Рішення пропонували на розгляд виконавчому комітету Львівської міської ради, утім на минулому засіданні у п’ятницю, 11 лютого, його розгляд перенесли.

Триповерховий будинок на вул. Генерала Чупринки, 126 хочуть розбудувати у п’ятиповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом. За містобудівними умовами та обмеженнями для проєктування об’єкта будівництва на реконструкцію звернулася Віра Могилевич.

Читайте також: Що буде із колишнім дитячим санаторієм на Коновальця і де зараз оздоровлюють дітей

За містобудівною документацією земельна ділянка перебуває у зоні Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови, відповідно, тут дозволено будувати не вище 4-х поверхів. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд, за містобудівною документацією, становить до 23,1 метрів до верху конструктивних елементів будинку; до 20,15 м – до парапету даху 5-поверхової частини; до 14,00 м – до парапету даху 4-поверхової частини. Забудувати ділянку планують на 58,9 %.

Будівництво планують в одному з найпривабливіших районів міста, навпроти Національного лісотехнічного університету України, у мікрорайоні Кастелівки. У 2016 році мешканці сусіднього будинку, який примикає до будівлі, що планують розбудувати, були проти будівництва. Ймовірно, містобудівні умови і обмеження винесуть на розгляд наступного засідання виконавчого комітету ЛМР.

Читайте також: Що буде із колишнім дитячим санаторієм на Коновальця і де зараз оздоровлюють дітей

Нагадаємо, територію дитячого санаторію на Коновальця можуть забудувати елітним житлом. Конкурс провели на замовлення ТОВ «Скай Дістрікт», компанії, що має у власності будівлі на вулиці Коновальця 114 і 116. За даними з аналітичної системи YouControl, компанією володіє Олександр Фтомін, він також є бенефіціарним власником «КУА «Авалон груп».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!