У Львові зведуть житлово-офісний комплекс із 25-метровим басейном

26369 0
Будуватимуть на вулиці Любінській, де раніше був кінотеатр «Галичина».
Фото: візуалізація запланованого комплексу. Надала ЛМР

Фото: візуалізація запланованого комплексу. Надала ЛМР

У Львові на вул. Любінській, 93 планують звести комплекс багатоповерхівок. Окрім житла, офісів, на території комплексу передбачили будівництво басейну. Сьогодні, 16 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив зміни до виданих ще у 2017 році містобудівних умов і обмежень.

У 2017 році забудовник Тарас Барщовський отримав містобудівні умови і обмеження на будівництво на вул. Любінській, 93. Нині там пустка, раніше на цій території працював кінотеатр «Галичина». На ділянці планували будувати офіси, житло, торгівельні приміщення, дворівневий паркінг. Найвища будівля мала мати 20 поверхів.

Сьогодні виконавчий комітет вніс зміни до виданих раніше містобудівних норм і обмежень і погодив видати «містобудівний розрахунок на нове будівництво багатофункціональних будівель із вбудованими приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземними автостоянками та об’єктами інженерної інфраструктури на вул. Любінській, 93».

Під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев додав, що підприємці готові трансформувати громадський простір довкола цієї території, а також зробити доступним для мешканців мікрорайону 25-тиметровий басейн, який облаштують на території комплексу.

«Йдеться про комплекс змішаного функціонування. Там будуть громадські приміщення і житлові. У порівнянні з 2017 роком понижується висота одного з будинків комплексу. Передбачено гарантійним листом, що підприємці готові трансформувати простір і зробити благоустрій скверу, що знаходиться поруч. А також планують облаштувати 25-тиметровий басейн, який буде доступний для мешканців мікрорайону», – зазначив він.

У виданих містобудівних умовах і обмеженнях будинок №1 має бути не вищим за 37 метрів, будинок № 2 – не вище 40,2 м, будинок № 3 – не вище 26 м, будинок № 4 – не вище 23 м, будинок № 5 – не вище 9м, будинок № 6 – 23 м. Заплановано, що 30% забудови відведуть під офіси, а 70% – під житло.

Містобудівні умови та обмеження видані на ім’я Тараса Барщовського – підприємця, засновника групи компаній T.B. Fruit.

Додамо, що кінотеатр «Октябрь» збудували на вулиці Любінській, 93 у 1980 році. Наприкінці 1980-х його перейменували на «Жовтень», а згодом на «Галичину». Будинок демонтували у 2013 році.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!