У Львові планують облаштувати алею в пам'ять про Василя Сліпака

1371 0
Як варіант, у місті планують на цю тему провести конкурс серед архітекторів і митців.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У Львові планують облаштувати алею в пам'ять про українського оперного співака, волонтера та учасника Революції Гідності та бойових дій на Сході України Василя Сліпака. Про це повдіомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові відкрили мурал на честь Василя Сліпака, а в Києві презентують пісню про нього. Відео

Алею планують облаштувати до 5 річниці з дня смерті відомого уродженця Львова.

Відомо, що Василь Сліпак навчався в школі № 46, що на вул. Науковій, і щодня ходив алеєю біля Аквапарку до трамвайної зупинки, звідки їздив на навчання до хорової школи «Дударик». За цією ідеєю саме поблизу тих місць має в оригінальний спосіб з’явитися алея.

Читайте також: Львівська журналістка написала книгу спогадів про Героя Василя Сліпака

Як варіант, у місті планують на цю тему провести конкурс серед архітекторів і митців. Розробити концепцію цього простору у найближчий час мають заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач спільно з начальницею управління екології та природніх ресурсів ЛМР Олександрою Сладковою, головним архітектором міста Антоном Коломєйцевим та керівницею департаменту розвитку ЛМР Наталією Бундою.

Довідка

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року біля селища Луганське на Донеччині. Був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», також закінчив Львівську консерваторію (зараз — Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 році. Після завершення навчання його запросили до Паризької опери. Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля».

Нагадаємо, минулого року, до 4 річниці загибелі співака на війні, у центрі Львова відкрили мурал із зображенням Василя Сліпака.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!