У Львові почалась акція «Подаруй місту дерево». Як долучитися

3161 0
Львів'яни можуть обрати будь-яке дерево від різних розсадників.
Фото умовне

Фото умовне

У четвер, 16 березня, у Львові почалася акція «Подаруй місту дерево». В рамках цієї ініціативи мешканці можуть посадити іменні дерева. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Оксана Луцко.

Щоб долучитися до акції потрібно заповнити анкету. Посадивши дерево, можна виготовити табличку з підписом у пам’ять про когось чи просто з іменем людини. Місто допоможе у створенні дизайну напису, але виготовленням замовник займається самостійно, як і оплатою. Загалом, львів'яни можуть обрати будь-яке дерево від різних розсадників Львівської області. У координації допоможуть садівники, які порадять, де краще купити і посадити дерево конкретного виду. 

Читайте також: Як посадити іменне дерево у Львові. Інструкція

«Можемо за бажанням людини замовити саджанець у будь-якого розсадника області, але зазвичай зупиняємось на двох, адже нам так організаційно зручніше. Розумієте, один розсладник може бути в Городку, а інший – в протилежному боці міста, тоді в нас виникнуть труднощі з транспортуванням саджанців. Проте якщо людина хоче райську яблуню лише з Городка, то з цим не буде проблеми»,– пояснила Оксана Луцко.

Зазначимо, що саджанці коштують орієнтовно від 3,5 тисяч до 6 тисяч грн залежно від виду. Мешканець сплачує лише за саджанець, а вартість посадкових робіт не оплачує. З детальною інформацією про те, як посадити іменне дерево, можна ознайомитись тут.

Наталя Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!