У Львові почали монтувати перше контейнерне містечко для переселенців. Фото, відео

11046 0
Наразі тут встановлять 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові сьогодні, 7 квітня, розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі тут встановлять 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей. В одному будиночку можуть жити 2-4 людини. Всередині є меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня будуть розташовані на території містечка.

«Починаємо будувати тимчасове житло для переселенців. Вранці до Львова приїхали 3 тисячі людей зі Слов’янська, Краматорська, тому буде ще хвиля. Багато приїжджають студентів зі сходу, тому ми вибрали для них цю локацію в одному із парків міста, поруч із УКУ», – розповів міський голова.

Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду.

«Вода, каналізація, душові, туалети, контейнери для приготування їжі – до кінця тижня вибудуємо містечко, щоб забезпечити тут всі необхідні умови. Але це буде тимчасове проживання, до кінця літа. Згодом тут планують облаштувати спортивний рекреаційний майданчик», – повідомив міський голова.

Він зазначив, що із 200 тисяч переселенців у Львові, за прогнозами, залишаться 50 тисяч людей, для них планують облаштувати 1 млн метрів квадратних житла.

Міський голова також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН.

Також у Львові побудують хостел для 160 людей у районі Тракту Глинянського. Це буде житло, зокрема, для жінок з дітьми та майбутніх мам.

Христина Гоголь

Фото і відео Дар'ї Кучер

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!