У Львові почали реставрувати фонтан «Водолій»

2522 0
Під час реставрації розберуть кам'яну стіну фонтану, а нову зроблять з бетону. Також тут облаштують освітлення та водопостачання, а сам фонтан зроблять глибшим.
Фото: ГО «Зручне місто»

Фото: ГО «Зручне місто»

Галицька районна адміністрація відремонтує фонтан «Водолій» на вулиці Коперника та витратить на це 457 574 грн. Ремонтні роботи виконає львівська фірма Арка-Пік, з якою вже підписали договір, про що стало відомо з сайту публічних закупівель prozorro.

Читайте також: У Львові відреставрують балкони у будинку-пам’ятці на вулиці Фредра

Директор ТОВ «Арка-Пік» Сергій Захарчук розповів Zaxid.net, що під час реставрації розберуть кам'яну стіну фонтану, а нову зроблять з бетону. Також тут облаштують освітлення та водопостачання, а сам фонтан зроблять глибшим.

Раніше tvoemisto.tv повідомляло, що проект реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника був розроблений ще у 2007 році. У 2017 році Галицька районна адміністрація передала проект проектній організації, яка його розробляла, – «Укрзахідпроектреставрація», для докладного аналізу і внесення корекцій.

Фото: zaxid.net 

Довідка: Фонтан «Водолій»  облаштовано на підпірній стіні вздовж гори Вроновських у 1970-х  (поблизу вулиці Коперника). Тут влаштовано джерело з барельєфом Водолія. Скульптор – львівська художниця Теодозія Бриж.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!