Політична реклама

У Львові створюють кластер легкої промисловості

1833 0
У Львові представники компаній легкої промисловості, торгово-промислової палати та Інституту міста об'єднались для роботи над створенням кластера легкої промисловості.

Кластер – це галузеве об'єднання підприємницьких структур, які тісно співпрацюють із науковими (освітніми) установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади для того, аби підвищити  конкурентноздатність власної продукції і сприяти економічному розвитку регіону. На сьогодні у Львові вже успішно працює ІТ-кластер та кластер туризму.

До робочої групи увійшли представники компаній галузі («Троттола», «Весна – Захід», «Сіка Футвеер А/С»), торгово-промислової палати та Інституту міста. Перше засідання планують на другу половину червня – до цього часу вже повинні бути напрацьовані засади роботи майбутнього об’єднання, повідомили Tvoemisto.tv в Інституті міста.

«Дуже важко було об’єднати ІТ-шників чи готельєрів у кластери інформаційних технологій та туризму відповідно, адже вони є прямими конкурентами. Проте вони дуже успішно працюють у Львові. Нам необхідно відрізняти конкуренцію ХІХ століття, де відбувалось поглинання конкурентів одне одним та конкуренцію ХХІ століття, де головним чинником успіху є спільна праця для створення ринку. Саме в це русло ми повинні скеровувати нашу енергію, і я вірю, що ми зможемо багато чого досягти не тільки в місті, але й в області», – вважає директор компанії «Троттола» Ярослав Рущишин.

Водночас директор Інституту міста Олександр Кобзарев пояснив, що в стратегії конкурентоспроможності Львова була закладена ідея, що з часом, коли існуючі кластери стануть достатньо потужними та самостійними, ми повинні шукати нові потенційні кластери, які зможуть забезпечити високу додану вартість для міста, багато робочих місць та розвиток економіки в цілому.

"За результатами дослідженнь виявилось, що наступною галуззю економіки, яка може стати потужним кластером є легка промисловість», – розповів Олександр Кобзарєв.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!