У Львові почне працювати таксі для людей на колісних візках

1221 0
Львів’яни з інвалідністю, які використовують колісні візки, матимуть право на компенсацію вартості поїздок на таксі у розмірі до 800 гривень щомісячно.
Скриншот з відео Уклону

Скриншот з відео Уклону

У Львові вже до кінця січня розпочнуть функціонувати три таксі, призначені для обслуговування осіб, які використовують колісні візки. Львівська міськрада розглядає пропозицію компенсувати вартість поїздок інклюзивним таксі для людей з інвалідністю, які користуються колісними кріслами. Відповідний проєкт ухвали опублікували на офіційному веб-сайті депутатів Львівської міської ради 18 січня.

Львів’яни з інвалідністю, які використовують колісні візки, матимуть право на компенсацію вартості поїздок на таксі у розмірі до 800 гривень щомісячно.

Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики веде активну комунікацію зі службою перевезення таксі «Уклон», які з другої половини січня 2024 року готові запровадити у Львівській громаді послугу таксі «Інклюзивний». Згадана послуга передбачає перевезення осіб з інвалідністю трьома новими спеціально обладнаними автомобілями, які уже придбані перевізником за донорські кошти. Зазначимо, що сервіс «Уклон» вже анонсував запуск тарифу «Інклюзивний» у Львові на своїй сторінці у Facebook

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон»

На сьогодні на обліку в управлінні соціального захисту департаменту гуманітарної політики перебуває 1321 особа з інвалідністю, які користуються кріслами колісними, та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки. 

«Враховуючи повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України, внаслідок тривалих воєнних дій число осіб з вищезазначених категорій, ймовірно, зростатиме разом із запитом на інклюзивні транспортні послуги», – йдеться в пояснювальній записці до ухвали. 

Нагадаємо, що у 2008-2013 роках у Львові було соціальне таксі. Тоді його заснував керівник ГО «Народна допомога», а зараз засновник та керівник соціального підприємства «Горіховий дім» Юрій Лопатинський. Цей проєкт завершився через нестачу фінансових ресурсів. 

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!