У Львові податківець продавав інформацію про нафтопереробні підприємства

2681 0
Чоловік планував продаж інформації про ще кілька фірм.

Один з посадовців податкової служби у Львівській області незаконно передавав конфіденційну інформацію у сфері критичної інфраструктури. За це він просив 1500 доларів США.

Джерело: Управління СБУ у Львівській області, Львівська обласна прокуратура

У пакет даних ввійшла інформація про обсяги імпорту та збуту нафтопродуктів, клієнтська база підприємств, які займаються нафтопереробкою, та інші конфіденційні відомості, які зберігаються лише у базі даних податкової.

Читайте також: Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

Служба безпеки України викрила факт продажу кількох таких пакетів даних з конфіденційною інформацією. Також чоловік планував збути ще кілька таких інформкейсів. У прокуратурі Львівщини стверджують, що посадовець був не сам, діяла група податківців. Свої «послуги» податківці оцінювали в розмірі від 150 до 1500 доларів США.

Удома і в офісі податківця підозрюваного вилучили документи і комп’ютерну техніку. Він отримав підозру і перебуває під вартою з правом внесення застави. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Львівська обласна прокуратура затримала очільницю одного з благодійний фондів та 37-річного мешканця Львова, які вимагали та отримували неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб закладів охорони здоров’я.

Ірина Березовська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!