У Львові подорожчав проїзд в електротранспорті. Все про нові тарифи

2855 0
Tvoemisto.tv зібрало всі відомі факти про нові тарифи в електротранспорті Львова.
фото: ЛКП "Львівелектротранс"

фото: ЛКП "Львівелектротранс"

Якою буде нова вартість квитків?

Вартість проїзду в електротранспорті складатиме 3 гривні. Пільгова вартість становитиме 1,5 грн. Таке рішення ухвалили 30-го серпня на виконкомі Львівської міської ради, яке набуде чинності 1-го вересня.

Нову вартість проїзду у «Львівелектротрансі» називають компромісною та економічно обґрунтованою. 

Що станеться з місячними абонементами?

Вартість місячних абонементних карток на проїзд у тролейбусах та трамваях залишили без змін до жовтня.

«Із місячними картками поки що ситуація складніша, – зазначив раніше у коментарі для Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар. – Остаточного затвердження розрахунків ще немає. Тож у вересні картки продаватимуть за чинним тарифом (70 грн і 100 грн, – авт.) Імовірно, що із жовтня вартість зміниться. Чи буде це 140 і 230 гривень, як ми пропонували, чи буде 150 гривень (на трамвай і тролейбус разом) – ще говорити рано. Ми подали наші пропозиції і обрахунки до міської ради. Чекаємо рішення».

Чому вартість квитків зросла?

Головна причина підвищення вартості проїзду – подорожчання тарифу на електроенергію для комунальних підприємств міста, а також зобов’язання Львова перед ЄБРР. Чинний тариф (2 грн) був запроваджений ще в червні 2014 року.

Раніше профспілки та посадовці мерії підтримували підвищення вартості до 4,5 грнЯк повідомляло Tvoemisto.tv, ініціатива підвищити вартість проїзду у тролейбусах і трамваях на 1 гривню належить комунальному підприємству «Львівелектротранс». Це питання виносилося на громадські слухання та здобуло підтримку більшості присутніх під час обговорення.

Що робити із старими квитками?

У ЛКП «Львівелектротранс» вже презентували нові квитки. Старі квитки на проїзд в електротранспорті можна обміняти до 10-го вересня включно у трьох пунктах:

- вул. Сахарова 2 (1-ий поверх) Відділ зборів;

- кіоск на кінцевій зупинці трамваїв №3 та №5 (Аквапарк);

- кіоск на тролейбусній зупинці вул. Шота Руставелі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!