У Львові погодили будівництво школи та дитсадка на Під Голоско

2776 0
Раніше найкращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу визначили на архітектурному конкурсі.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові погодили будівництво загальноосвітньої школи та дитячого садка на території житлового району Під Голоском. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво погодили сьогодні, 26 січня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про школу та дитсадок, щодо яких проводили архітектурний конкурс та визанчили основні параметри навчальних закладів», – учтонив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Поблизу Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

Як пізніше учтонив Антон Коломєйцев, школа і садок будуть комунальними. Новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), дошкільний заклад розрахований на 70 місць. На території освітнього комплексу облаштують спортивну зону з різними майданчиками, басейн та укриття. Містобудівні умови та обмеження отримало львівське комунальне підприємство «Рембуд», що зареєстроване на вулиці Дністерська у 2002 році. Керівником є Олег Поліщук.
 
Нагадаємо, що у 2021 році у Львові обрали переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоском. Ним став проєкт авторського колективу львівських архітекторів Guess Line Architects. Загалом район Під Голоском у Львові перепланують. Тут хотіли об'єднати дитсадки з початковими школами та суттєво збільшити озеленення. У районі мало би бути 7 закладів дошкільної освіти, а також 3 школи, розраховані на 1700 учнів. Попередньо місто призупинило видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у тому мікрорайоні, доки не будуть забезпечені належні об'єкти інфраструктури.

Ольга Коваль

Візуалізація: Guess Line Architects

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!