У Львові поліція патрулюватиме дитячі майданчики

2218 0
Працівники львівської поліції будуть спільно із активістами слідкувати за правопорядком на дитячих майданчиках міста. Про це інформує прес-служба ЛМР.
Фото Інституту міста

Фото Інституту міста

Відтепер правоохоронці особливу увагу приділятимуть на порушення правил перебування на дитячих та спортивних майданчиках. Батьки-активісти звернулись до патрульної поліції Львова з проханням посилити патрулювання місць, де граються діти.

Читайте також: У Львові біля цирку облаштують простір для дітей: деталі

«Коли батьки гуляють зі своїми дітлахами на дитячих майданчиках, то бачать їх жахливий стан. Поламані каруселі, відірвані гойдалки, побите скло на траві чи ґрунті. Така ситуація виникає в результаті неправильної експлуатації "дорослих дітей", які по вечорах і вночі сидять на цих майданчиках. І щороку таких випадків стає усе більше, скільки грошей не вкладай у майданчики чи благоустрій скверів, а вночі їх зламають вандали.

Ми, представники громадських організацій Львова, знаємо, що охорона громадських місць належить до компетенції поліції. Ми їм довіряємо, і тому звернулись до головного патрульного із проханням посилити патрулювання дитячих майданчиків і інших місць відпочинку, особливо у вечірній та нічний час», –  розповіла Юлія Гноздович, голова громадської організації «Батьки в дії».

Читайте також: У Львові з’явилися ще три дитячі майданчики. Адреси

Водночас, головний міліціонер нашого міста закликає львів’ян не бути байдужими і повідомляти патрульним про подібні випадки, зателефонувавши на номер «102». «Звичайно, що ми не можемо приставити до кожного дитячого майданчика патрульного. Але справді, існує така проблема, коли на ігровій території дорослі або ж підлітки розпивають алкогольні напої. Кожен наш співробітник знає, де на його території знаходяться ігрові майданчики, і час від часу поліцейські туди навідуються. Ми закликаємо львів’ян повідомляти нам про такі випадки. Ми на місці будемо складати протоколи та штрафувати порушників», – зазначив Юрій Зозуля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!