У Львові поліція вчить пішоходів переходити дорогу за правилами. Фото

5248 0
Нова поліція у Львові вже другий тиждень пильнує за порушниками громадського спокою та правил дорожнього руху. Не оминають вони увагою й тих, хто звик ігнорувати пішохідні переходи. Про це свідчать дописи львів’ян у Facebook.
фото: tvoemisto.tv, Максим Баландюх

фото: tvoemisto.tv, Максим Баландюх

«Навпроти Дарусиної школи поліцейські зупиняють пішоходів, які перебігають через дорогу, і скеровують на пішохідний перехід. «На вас дивляться діти!» – каже вуйкові. Додам, що у тому місці перебігають отак дорогу десь так кожні 20 секунд, а перехід – метрів за 10-12» – ділиться своїми спостереженнями у соцмережі фотограф Максим Баландюх. Світлина зроблена біля школи на вулиці Генерала Чупринки.

Фото: Максим Баландюх

За словами речниці ДАІ Ірини Пилат, найчастіші порушення пішоходів, які призводять до ДТП, – це перехід у недозволених місцях та неочікуваний вихід на проїжджу частину, що також є порушенням правил дорожнього руху. «Перед тим, як вийти на перехід, пішохід повинен переконатися, що його вихід не буде несподіваним, адже авто не може зупинитися миттєво», – пояснює вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де у Львові найчастіше пішоходи порушують правила. ТОП-5 місць

За словами речниці, відповідно до законодавства, пішоходи так само є повноправними учасниками руху, як і водії чи велосипедисти. Відповідно, за порушення правил дорожнього руху для пішоходів передбачено попередження або штраф у розмірі від 51 до 85 грн. Якщо порушення скоює особа в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, тоді порушнику світить штраф від 136 до 170 грн. А якщо ж таке порушення спричиняє аварійну ситуацію, тоді оштрафувати можуть на суму від 170 до 255 грн або ж присудити порушнику від 20 до 40 годин громадських робіт.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!