У Львові помер іконописець та колекціонер Тарас Лозинський. Доповнено

4754 0
Він займався іконописом на склі із 1989 року, мав низку персональних виставок у Львові.
Фото: Роман Шишак/Ковчег Україна

Фото: Роман Шишак/Ковчег Україна

У Львові помер іконописець, маляр та колекціонер Тарас Лозинський. Йому було 63 роки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили родичі померлого.

Він займався іконописом на склі із 1989 року, є автором 800 робіт та мав низку персональних виставок у Львові.

Читайте також: Він дуже поспішав жити. In memoriam Остап Лозинський

Доповнено. Парастас відбудеться сьогодні, о 19:30, в церкві Покрову Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175).

Для довідки

Тарас Лозинський народився 28 березня 1959 року у місті Львові. Закінчив економічний факультет Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова (1981, нині Українська академія друкарства). У 1987—2001 роках працював реставратором у майстерні Ніни Присяжної. Викладач Іконописної школи Українського католицького університету. Член наглядової ради Львівської національної академії мистецтв.

Під впливами малярського досвіду Олекси Новаківського, Романа Сельського, Володимира Патика сформувався як художник з власним авторським стилем. З 1989 року займається іконописом на склі, автор 800 робіт. Зібрав велику колекцію творів народного мистецтва.

Батько львівського іконописця Остапа Лозинського, що помер в січні 2022 року.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!