У Львові помер науковий співробітник та географ Олег Голько

1619 0
Помер Олег Голько на 79 році життя.
Фото: Надія Галак

Фото: Надія Галак

У Львові на 79-му році життя помер науковий співробітник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. Михайла Грушевського НАН України, кандидат географічних наук Олег Голько. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила кандидатка наукових робіт, співробітниця Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України Надія Халак.

Читайте також: Помер колишній голова Буської РДА Петро Мороз

Останнім часом брав участь у підготовці до друку спогадів Ярослава Дуба про національно-визвольну боротьбу на Дрогобиччині у часі Другої світової війни. Він запропонував назвати цю книгу «Українська Голгофа». У пам’ять про Олега Голько так книгу і назвуть.

Довідково

Олег Голько народився 1 січня 1943 р. у Радехівському районі. У 1950 року разом з батьками його репресували органи НКВД та вислали на заслання в Сибір. Спочатку навчався на географічному факультеті Іркутського університету, далі – в аспірантурі Московського державного університету ім. М. Ломоносова на кафедрі фізичної географії.

Працював на викладацьких посадах в Іркутському та Сімферопольському університетах до 1979 р., та через відмову співпраці з органами КГБ його звільнили з «вовчим білетом», не маючи змоги займатися науковою роботою за фахом.

З вересня 1992 р. працював у Львівському відділенні Інституту української археографії та джерелознавства на посаді старшого наукового співробітника.

Підготував до друку кілька важливих картографічних видань та брав участь в упорядкуванні та виданні кількох збірників.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!