У Львові помер професор стоматології Стефан Кухта

4446 0
Лікарю-стоматологу, професору кафедри терапевтичної стоматології виповнилося 82 роки.
ФОТО: УКРАЇНСЬКЕ ЛІКАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО У ЛЬВОВІ

ФОТО: УКРАЇНСЬКЕ ЛІКАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО У ЛЬВОВІ

У Львові на 83-му році життя помер відомий лікар-стоматолог, професор кафедри терапевтичної стоматології, науковець Стефан Кухта. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомило Українське Лікарське Товариство у Львові.

Сьогодні у каплиці на вул. Пекарській відбувся парастас, а завтра, 16 вересня, його поховають.

Читайте також: У Львові попрощалися з бійцем АТО Іваном Маланичем. Фото

Стефан Кухта був відомим лікарем-стоматологом, професор кафедри терапевтичної стоматології, з 1994 до 2000 років був завідувачем кафедри терапевтичної стоматології. Крім того, він був науковцем, продовжувачем кращих традицій львівської стоматологічної школи і знавцем історії медицини, проректором із лікувальної роботи, членом Асоціації стоматологів України, Лікарської комісії НТШ, Українського лікарського товариства, Головою осередку Всеукраїнського об’єднання ветеранів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Народився Стефан Кухта 4 березня 1939 року в Радехові Львівської області.  Професор підготував 6 кандидатів наук та 7 магістрів медицини. Він є автором і співавтором близько 350 наукових і навчально-методичних праць, 14 книжок з медичної літератури, в тому числі 7 з грифом МОЗ України. Відомий дослідник історії медицини, автор понад 80 публікацій, присвячених світочам медицини, низки монографій, присвячених історії стоматології.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!