У Львові помер скульптор Петро Кулик

1673 1
Йому було 86 років.
Фото: Міст

Фото: Міст

У Львові помер скульптор Петро Кулик. Про це повідомив львівський архітектор Володимир Чорновус.

Петру Кулику 1 січня 2020 року мало виповнитись 87 років. Він походив із польського селища Німістів, а після депортації у 1945 році разом із родиною переселився на Тернопільщину. В 60-х роках навчався у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на факультеті кераміки.

У Львові він створив пам’ятник Володимиру Гжицькому на Личаківському кладовищі, Іванові Підкові на однойменній площі, розробив проєкти пам’ятників Романові Шухевичу та Володимирові Івасюку. 

Парастас відбудеться сьогодні, а похорон завтра, 20 грудня, о 13:00. Його поховають на Личаківському кладовищі.

 

 

 

 

 

 

20 Грудня, 2019 00:34
Ігор Петро Кулик була людина з великим серцем,і великим патріотом своєї рідної України.Все своє життя він присвятив ненці Уераїні,викладаючи своє натхнення в скульптури якими відображав свою правдиву історію і свої національні інтереси.Великий поклін Петру Кулику за його дар який він дістав від бога.Нехай земля буде йому пухом а господь Бог візьме його душу на небеса!Вічна йому пам'ять!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!